MONARCH 10EE (1948) home
 
Transport van Noorwegen naar Nederland

De vorige eigenaar verklaarde na de verkoop "de monarch heeft een nieuw thuis" .
Het enige probleem dat resteerde was de afstand waarover hij vervoerd moest worden. Een reisje van ongeveer 1400 kilometer van Twente naar Oslo en dan nog eens dezelfde afstand terug. Het was mogelijk de trip over de weg te doen maar rond de kerst kan er een hoop sneeuw vallen in het noorden. Ik was niet van plan om een Noordpool Expeditie te leiden en koos voor de gemakkelijke weg, over het water. Opstappen in Kiel in het noorden van duitsland en dan met de ferry naar Oslo.
Het bleek dat de boot slechts een paar maanden oud was en hij leek meer op een luxe cruiseschip dan een veerboot.
De grote zwarte ramen op het achterschip zijn van het restaurant. De cabines waren erg fraai met bedden die net zo comfortabel zijn als thuis. erg fijn bij een oversteek van 19 uur.
cruiseship

 

Woorden schiten te kort, dit is het restaurant van de binnenkant met een uitzicht op zeenivo.
Er werd niet alleen een zeer goed a la carte diner geserveerd maar ook een lekker ontbijt .
restaurant

 

Hier zijn we aangekomen bij de woning van de verkoper. We kregen een lekkere maaltijd aangeboden (het komt niet vaak voor maar een van de opties bij deze draaibank was een diner)
Gelukkig hadden we sneeuwkettingen bij ons, met de zware vracht konden we nauwelijks van de hellingen af komen die vlak bij de woning waren.
osloHier zijn we terug op het schip. De terugtocht was op een zusterschip dat precies hetzelfde eruitzag als de veerboot op de heenweg.
Cardeck on ferry

 

Hier is een blik in de beschermende kist die we om de Monarch hadden gebouwd. Het was nog steeds zo'n 400 km vauit kiel naar Twente en we wilden niet dat de lak kapot zou schuren onder een zeil.
10ee in shelter on trailer

 

De draaibank is op dezelfde manier afgeladen als hij er op was gezet, met een 1 tons handtakel.
10ee on trailer

 


En zo blijkt maar weer hoe een lange saaie rit kan veranderen in een veel te kort vakantie tripje Een aanrader is het Vigelandpark en museum in Oslo; erg indrukwekkend.