VOORVERWARMER home
 
 

Boven het deksel is een korf waarin het metaal voorverwarmd kan worden. Deze is naar links weg te draaien als het deksel geopend moet worden.

Nadat de korf een tijdje boven de uitlaat heeft gehangen worden het onderste deel roodgloeiend. Het aluminium wordt zo warm dat er al druppeltjes gesmolten aluminium op het deksel lekken voordat het aluminium in de kroes is gesmolten.

Voor het maken van de draaibare steun kun je gebruiken wat er voorhanden is. Hij hangt ongeveer 5 cm boven de uitlaat. Bij de constructie heb ik op de volgende dingen gelet:

- de steunconstructie mag niet in de weg zitten bij het openen van het deksel

- er moet een handvat aan dat niet boven de uitlaat of deksel komt. Ook als de mand is weggedraaid mag het handvat niet het deksel belemmeren of zichzelf opwarmen boven de uitlaat.

- het mandje moet vastzitten an de steun, anders kan het los gaan als je bezig bent de hete stukken aluminium over te brengen naar de kroes.

- zorg voor een lekbak/afdekking onder het mandje zodat er geen aluminium op de brander kan lekken in weggedraaide toestand

Het ophang oogje voor het mandje dat hiet te zien is is ondertussen vevangen door een klemschroef. Zodat het mandje niet los kan raken bij het uithalen van het voorverwarmde aluminium.