GAS home
 
 
Het gas dat ik gebruik is propaangas. Gewoon te koop in de winkel. Bij het vullen wordt de hele fles omgeruild. Je betaald bij een gevulde fles de afschrijving van de fles mee. Dus als je een jongere fles meekrijgt moet je bij betalen. Als je een oudere fles krijgt (het bouwjaar staat op de fles) krijg je geld terug. (relatief gezien dan)
 

Gasfles 11kg

De standaard gasfles heeft een inhoud van 11 kg propaan. Bij vol gebruik wordt de fles merkbaar koeler. Dat de vlam minder wordt is niet direct merkbaar, pas als je iets schud met de fles gaat hij nog een beetje harder branden. Een grotere (of twee gekoppelde exemplaren) zal waarschijnlijk nog iets beter zijn. De verdampende vloeistof kan de benodigde warmte van een groter oppervlak uit de omgeving betrekken. Een nieuwe vulling kost ongeveer 22,50 euro voor 10,5 kg propaangas.

Gasfles klein 6kg

Dit model gasdfles met een inhoud van 6 kg is te klein voor mijn oven. Het verdampende gas laat de fles zodanig afkoelen dat er te weinig druk overblijft. De vlam gaat merkbaar zachter branden. Een kleinere brander zal er waarschijnlijk wel mee gevoed kunnen worden.

Gasregelaar

De gasregulator is een regelbaar model van 10 to 40 bar. Bij het starten staat de druk op het laagst. Bij het opdraaien van de gasdruk moet tegelijk de luchtdruk van de geforceerde luchttoevoer ook opgevoerd worden.