LZ 280 Riem vervanging home
 
 
Algemeen

Om het oliebad van de tandwielen te controleren verwijderde ik het afdekkapje. Dit ging bij mijn oude draaibank erg makkelijk. Het kapje op deze zat echter erg vast en uiteindelijk scheurde de pakking.De pakking moest eruit geschraapt worden, misschien was het oud vet of pakkingmateriaal van een oude service beurt waardoor alles vast was gaan zitten.

Om de pakking te verwijderen moest de gehele hoofdas worden uitgebouwd. Dit was een goed moment om de aandrijfriemen te vervangen. De riemen hadden een kleine oneffenheid, waarschijnlijk door te lang stilstaan. De riemen worden dan ingedrukt op de plaats waar ze contact met de pullies hebben. Het was ook een goede gelegenheid om de lagers te inspecteren.

Stap 1 - voorbereiding

Draai de moeren van de bronzen bus aan de achterzijde los aan de binnenkant.

Verwijder het kapje aan de achterkant van de spindel (linker nuitenzijde)

Draai de moeren van de hoofdlagers aan de rechter binnenkant los

Verwijder het deksel dat de hoofdlagers vasthoud aan de rechter buitenkant

De seegering dichtbij het meest likse tandwiel moet uit zijn groef gehaald worden.

Twee stukken hout moeten als steun achter het grote tandwiel worden geplaatst. De elastische banden houden dit hout op zijn plaats.

 

 

Stap 2 - demontage van de hoofdas

Klop tegen de achterzijde van de hoofdas. Ik gebruikte hiervoor houten blokken maar deze gaan snel kapot. Een stuk brons voldeed beter. De grote kracht is nodig om het grote tandwiel aan de rechterkant over de as te laten schuiven.

In de hoofdas moet een stang gestoken worden. Deze zorgt ervoor dat de delen welke van de as afschuiven niet onder in de machine vallen. De zwarte buis die ik gebruikte is links en rechts te zien op de foto.

Haal voorzichtig ieder deel van de opvangstaaf en schrijf de volorde op waarin ze eraf kwamen. Ook of ze er linksom of rechtsom op moeten.

De V-snaar kan er nog steeds niet af omdat de tweede as eronder dat nog tegenhoud. In stap drie wordt getoond hoe hij verwijderd wordt.

Dit is de hoofdas. De hoofdlagers aan de rechterkant blijven op hun plek zitten.

Stap 3 - tussenas demontage

   

Zet de hendel voor het selecteren van de lage versnelling in de vertikale positie. Daarna kan de hendel en de ring verwijderd worden.

Eerst moet het kapje verwijderd worden dat het voorste lager bevat.
Trek de as van de hendel zover mogelijk naar buiten
Klop de tussen as voorzichtig naar buiten met een houten klos.
Verwijder de tussenas.

Stap 4 - variatorpully demontage

Nummer de kapjes en de lagerhouders, zodat ze op hun originele plek gehermonteerd kunnen worden.
Stap 5 - montage
Ik heb de kogellagers vervangen door een uitvoering met gesloten zijkanten Ze zijn geschikt voor snelheden tot 6000 rpm inplaats van de 10000 rpm die het open type kan halen De draaibank gaat slechts to 1650 toeren dus dit is ruim voldoende.  

Let goed op het in lijn staan van de spie en de spiebaan . Let ook goed op de olie beschermplaat vlak bij het achtertste lager.

Het opschuiven van het grote tandwiel vergt veel kracht. Om de krachten op te vangen die anders op de pullie terechtkomen ziijn houten blokjes nodig. Ik gebruikte metalen blokje en deze beschadigden de rand van het huis.
Het zou beter zijn speciale tools te maken waarbij het slaan overbodig wordt. Met een pullie trekker zal het allemaal wat beter gedoseerd gaan.

 
Stap 6 - voltooid
Hier is de kop weer geheel gemonteerd
De variator riemen zijn volgens de afmetingen die in het boek staan. Toch lijken ze me iets aan de brede kant.
Hier is te zien dat de riem een stukje boven de pullie loopt.